V západní části Středočeského kraje lámal vítr stromy a trhal střechy

05.02.2011 11:19

Silný vítr, který láme stromy a trhá plechové střechy, zaměstnává od sobotního časného rána středočeské hasiče. Hasiči jezdí už od páté hodiny ráno, u Klínce v Praze - západ zasáhl strom projíždějící vozidlo, informovala agenturu Mediafax mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Více než dvacet výjezdů k popadaným stromům a utrženým střechám, hrozícím zřícením, absolvovali v sobotu dopoledne hasiči ze Středních Čech kvůli silným větrným poryvům.

"Nejhorší situace je v západní části kraje na Kladensku, Rakovnicku, Příbramsku a Berounsku. Na Kladensku se srolovaly plechové střechy a hrozilo, že se zřítí na zaparkovaná vozidla, ve Štěchovicích bylo kolem desáté hodiny dopoledne více popadaných stromů," dodala mluvčí.

I ve Slaném ohrožoval desetimetrový kus srolované střechy auta i obyvatele. V Klínci v okrese Praha-západ ve směru na Bojov spadlo také několik stromů. "Na místě zůstalo zasažené osobní vozidlo. Silnice byla neprůjezdná a ostatní auta se otáčela," dodala Kostková s tím, že nemá informace o tom, že by byl někdo zraněn.