Hasiči na Rakovnicku bojovali s rozsáhlým požárem skladu slámy

16.02.2011 06:42

Nejméně pět jednotek hasičů vyjelo v úterý večer k požáru velkokapacitního skladu slámy v Rousínově na Rakovnicku. Plameny ohrožovaly i přilehlou budovu kravína, ta ale byla prázdná, sdělila Mediafaxu mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

"Plameny zachvátily velkokapacitní seník, v němž byly uskladněny balíky slámy, po šesté hodině odpolední. Na místě zasahují jednotky z Kladna a Rakovníku a tři jednotky dobrovolných hasičů," uvedla Kostková. Na pomoc vyrazili i hasiči z Plzeňského kraje.

Plameny zachvátily celý objekt, hasiči pracovali nejen na jeho uhašení, ale museli ohlídat také, aby se oheň dále nerozšířil.

To se jim podle Kostkové podařilo, dohašovat požářiště budou ale až do rána. Přilehlá budova kravína byla podle Kostkové prázdná, hasiči z ní vyvedli pouze dva psy.

Další požár vypukl po 19. hodině v Hospozíně na Kladensku, kde hořel také neobývaný objekt. Plameny zachvátily první patro opuštěného statku v centru obce. Požár na místě likvidovali hasiči ze Slaného a Velvar.

Předběžnou škodu v případě prvního požáru hasiči odhadují na více než milion korun, příčiny obou pak na místě vyšetřují.