Dívka se po hádce s matkou zamkla s nožem v pokoji a vyhrožovala, že se zabije

07.02.2011 06:37

Dívka, které ještě nebylo 18 let, se v neděli večer po hádce s matkou zamkla se dvěma noži v pokoji v bytě v panelovém domě v pražském Hloubětíně a vyhrožovala sebevraždou. Slečnu zachránili přivolaní hasiči a policisté, zjistila na místě agentura Mediafax.

Konflikt mezi matkou a dcerou, jež bydlí samy, vyvrcholil v bytě v šestém patře v Kardašovské ulici krátce přes osmou večer. "Dívka si po hádce vzala dva nože a zamkla se v pokoji," řekl Mediafaxu jeden ze zasahujících policistů. Dcera údajně vykřikovala, že se podřeže a vyskočí z okna.

Přivolaní hasiči proto k oknu přistavili vysokozdvižnou plošinu a velitel zásahu se spolu s policejním vyjednavačem snažil s dívkou přes sklo navázat kontakt. Ve chvíli, kdy okno otevřela, se hasičům podařilo slečnu chytit, zpacifikovat a zatlačit dovnitř pokoje. Poté ji předali záchranářům, kteří dívku po ošetření v sanitce převezli na psychiatrii do Bohnic.

"Holka se prý s mámou pohádala kvůli toustovači," nechal se slyšet jeden z přihlížejících obyvatel paneláku. Podle něj je žena na výchovu dcery po smrti manžela sama.